Werken met externe flitsers

DRAAGBARE FLITSERS

Speedlights ofwel draagbare flitser, zijn de afgelopen jaren bereikbaarder, krachtiger en een stuk betaalbaarder geworden. Sommige merken waren zo duur geworden, soms wel € 600,- p/stuk, dat veel mensen ze gewoon niet konden betalen.

Sinds een aantal jaren geleden zijn enkele geïmporteerde merken van hoge kwaliteit op de markt verschenen met bijna allemaal dezelfde functies, betere batterijsystemen en geavanceerde afstandsbediening voor soms minder dan de helft van de prijs van de hoogwaardige, bestaande uitrusting.

Als je er een of twee in je set hebt, kun je lastige verlichtings- uitdagingen oplossen en krijg je de flexibiliteit om stijlen en technieken uit te proberen die normaal gesproken zijn voorbehouden aan grotere studioapparatuur.

In onze workshop bespreken we de creatieve aspecten van belichting met flitsers, we kijken naar de verschillende flitsers en reiken je een aantal bruikbare tools aan om juist dat kleine beetje extra aan je foto's toe te voegen zonder veel geld uit te geven aan apparatuur.
Na de theorie ga je zelf aan de slag (onder begeleiding) met een model om geweldige plaatjes te schieten met 1 of 2 flitsers met of zonder hulpmiddelen, de keuze is aan jou!

WAT GA JE LEREN

Flitsers:

Een overzicht van betaalbare externe flitsers, kenmerken en functies

Accessoires:

Standaards, paraplu's en klemmen, filters, softboxen enz.

Aan of uit:

De verschillen in lichtkwaliteit en bediening tussen on-camera en off-camera flitser

Controle nemen:

Een vergelijking zien van volledig automatische TTL versus manual flitssterkte-instellingen

Synchronisatie:

Basisprincipes van een goede flits- en camera synchronisatie en problemen om op te letten

Balans vinden:

Leer de concepten van het balanceren van natuurlijk licht met flits en hoe u de beste sluitertijd voor verschillende situaties kunt selecteren

 

Meld je hier aan voor deelname.