Mastering the Black & White Portrait

Zwart / Wit fotografie is momenteel een zeer populaire stijl van fotograferen.

Neem nu deel aan een workshop welke gericht is op het niet alleen maken van een foto, maar het hele proces.
We gaan van ideeën naar lichtopstellingen, camera instellingen, model aansturen, we laten je omdenken van kleur naar zwart wit en natuurlijk je resultaat gelijk afdrukken op professioneel papier. Duik in de zwart-wittechnieken zodat je afbeeldingen gaan schitteren!

Leer tijdens de middagsessie hoe je door middel van Photoshop filters, aanpassingslagen en voorinstellingen een consistent zwart/wit afdrukkwaliteit kunt bereiken. We gebruiken het proces dat in Photoshop wordt aangeboden om digitaal vastgelegde kleurenafbeeldingen naar zwart-wit te converteren en naar behoefte te bewerken.

Breng je fine art print vaardigheden naar een nieuw niveau! 

Onze workshop Mastering the Black & White Portrait bevat uitgebreide technische en praktische instructies en worden gegeven samen met enkele fashion modellen, professionele haar en make-up artiesten in een volledig uitgeruste studio of op locatie.

Tijdens deze workshop zal worden ingaan op alle aspecten die te maken hebben met het fotograferen van modellen met behulp van verschillende modifiers, softboxen, hard licht, zacht licht, colorchecker pasport, paraplu’s, reflectoren en nog veel meer.

Je gaat na de inleiding en demonstratie zelf aan de slag, je bepaald zelf welke belichting en stuurt het model aan. Tijdens deze workshop heb jij de mogelijk om te kiezen tussen de Hollywood stijl of meer de gangbare stijl, of misschien wel beide. Ik zal je uitdagen om eens gebruik te maken van onze speciale daglicht Fresnel lampen van het merk LUPO. Je zult verbaasd zijn over de diversiteit van licht, schaduw en het toevoegen van props.

We werken juist met een kleine groep om iedereen gedurende de dag de mogelijkheid te geven zelf zijn eigen sfeer te creëren, bij ons wordt je zelf creatief door te ervaren wat het licht doet met het eindresultaat. Niets staat ingesteld, dit zal jezelf moeten doen en dat maakt deze workshop juist zo interessant.

We gaan na de lunch zelf aan de slag en zullen we 1 foto bewerken tot we een afdruk waardig resultaat hebben bereikt.
Want na dat je tevreden bent over je eindresultaat gaan we deze afdrukken op Hahnemühle Photo Silk Baryta 310
 papier (A2) middels onze Epson printer.

Je gaat dus naar huis met een eigen afdruk, je zult merken dat deze afdruk zoveel meer genoegen geeft aan een mooi eindresultaat dan naar huis gaan met een digitaal bestand.

ZELF ERVAREN WAT HET LICHT DOET, DAAR GAAT HET ONS OM!!!!!

Wij kijken mee en geven tips en advies.

Je hebt nodig, je camera met opgeladen batterijen en accu’s, handleiding van je camera, lege geheugenkaart, lens met een brandpuntafstand van 50, 85 en/of 100 mm, indien aanwezig een statief. Een kaart reader en een laptop met een recente versie van Photoshop CC. Een proefversie is te downloaden op volgende link PHOTOSHOP CCDe workshop sluit prima aan voor mensen die de workshop portretfotografie gedaan hebben maar dit is geen voorwaarde. Omdat we met kleine groepen werken krijg je veel aandacht en is er alle ruimte om je vragen te beantwoorden. Schrijf je in!

Voorwaarden: minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop.

Hieronder een eindresultaat van één van onze beginnende cursisten.