Masterclass Creatief met Licht

Model Fotografie is een van de meest populaire en zeer lucratieve stijl van fotograferen.

Onze workshop Masterclass Creatief met Licht bevat uitgebreide technische en praktische instructies en worden gegeven samen met enkele fashion modellen, professionele haar en make-up artiesten in een volledig uitgeruste studio of op locatie.

We bespreken de verschillende fototechnieken, poseren en omgang met het model.

Tijdens deze workshop zal worden ingaan op alle aspecten die te maken hebben met het fotograferen van modellen met behulp van verschillende modifiers, softboxen, hard licht, zacht licht, colorchecker pasport, paraplu’s, reflectoren en nog veel meer.

Je gaat na de inleiding en demonstratie zelf aan de slag, je bepaald zelf de belichting en stuurt het model. Wil je continue licht d.m.v. onze Fresnel led daglichtlampen om een Hollywood style te creëren of juist een Fine Art d.m.v. zacht licht, alles is mogelijk.

We werken juist met een kleine groep om iedereen gedurende de dag de mogelijkheid te geven zelf zijn eigen sfeer te creëren, bij ons wordt je zelf creatief door te ervaren wat het licht doet met het eindresultaat. Niets staat ingesteld, dit zal jezelf moeten doen en dat maakt deze masterclass juist zo interessant.

We gaan na de lunch zelf aan de slag en zullen we de foto’s bewerken tot we een schilderachtig resultaat hebben bereikt.

Tevens zal er een kleine demo gegeven worden over het gebruik van een WACOM tablet.

ZELF ERVAREN WAT HET LICHT DOET, DAAR GAAT HET ONS OM!!!!!

Wij kijken mee en geven tips en advies.

Je hebt nodig, je camera met opgeladen batterijen en accu’s, handleiding van je camera, lege geheugenkaart, lens met een brandpuntafstand van 50, 85 en/of 100 mm, indien aanwezig een statief. Een kaart reader en een laptop met een recente versie van Photoshop CC. Een proefversie is te downloaden op volgende link PHOTOSHOP CCDe workshop sluit prima aan voor mensen die de workshop portretfotografie gedaan hebben maar dit is geen voorwaarde. Omdat we met kleine groepen werken krijg je veel aandacht en is er alle ruimte om je vragen te beantwoorden. Schrijf je in!

Voorwaarden: minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop.

Hieronder een eindresultaat van één van onze cursisten.

Foto: Connie Veenhuis

Foto met juiste belichting

Foto na bewerking