“Headshot” versus “Zakelijk portret”

Gepubliceerd op 26 maart 2019 16:52

Het verschil tussen een “Headshot” en een “Zakelijk portret”

 

Sinds lange tijd was een headshot een traditioneel portret welke gebruikt werd om jezelf te vermarkten. Later werden headshots door de opkomst van de digitale fotografie omgezet naar een snapshot (bijv tijdens vakantie) waar maar weinig aandacht genomen werd qua houding, expressie, licht enz.

Deze foto’s werden voor alle social media zoals Twitter, FaceBook, Linked-In, enz, gebruikt. De traditionele foto werd er één zonder ook maar te kijken of dit ook was wat je wou uitstralen. Het werd meer en meer een paspoort cq rijbewijs foto zonder emotie en expressie.

Dan doet de zakelijke foto zijn intrede. Deze zakelijke portretten zijn erg in trek bij directieleden, CEO’s en personen die waarde hechten over hoe hun foto wordt waargenomen en beoordeeld door hun doelgroep.

Het grote verschil tussen een headshot en een zakelijk portret is het verlangen uit te drukken waar je voor staat. Tijdens de zakelijke portretshoot wordt vooraf aandacht geschonken aan het licht, de achtergrond, kleding, sieraden, expressie enz. Dit is een bewuste keuze van de fotograaf om samen een beeld te creëren die bedoeld is om uniek te zijn en het publiek te laten zien waar je voor staat. De beelden vertegenwoordigen een weergave van je competentie en reputatie.

Zakelijke portretten moeten gaan over bedrijfsvoering, marketing en kunnen je netwerk vergroten.

Dus vraag je mij om een headshot te maken voor jezelf of je bedrijf dan ga ik voor een zakelijk portret.

 

Neem hier contact op voor een zakelijk portret.